Teamet bag Annagaard og  Hvordan begyndte det?

 Annagaard Shetlandsponyer et stutteri, hvor der lægges vægt på at bevare de oprindelige egenskaber og originaliteten i shetlandspony racen. Vi avler ikke en speciel farve, men vi er meget begejstret for dun farven. Vi avler efter en god stærk kvalitet og gode brugsponyer. Vi har gennem årene opnået mange fine resultater og anerkendelse for vores avl. Vi har solgt mange af vores ponyer til hele Danmark men i særdeleshed også til udlandet.

I 1988 fik vi vores første Shetlandspony Ll. Lindegaards Annatot, som vi købte af Mona Møller Stutteri Stjernen.

I 1992 fik Annatot sit første føl Active en dejligt hingsteføl. Vi havde aldrig i vores liv set så et lille føl, derfor blev han båret rundt nærmest i vat og bomuld, han voksede sig stor (80 cm) og blev en fræk hingste basse og da han blev 4 år blev han kastreret. Har været vores mest brugte pony både til børn og som kørepony. Active havde indtil sin død i 2018.

I 1994 fik Annatot så sit næste føl Anna Anine, efter Liam of Borgie.  Også et dejligt lille føl, som vi også valgte at beholde.  I  foråret 1999 fik Annatot og Anine begge et dejligt hoppeføl efter Skovlundens Nirvana. Vi indkøbte til Jacob en lidt større  pony Annexgårdens Cindie på 90 cm. Og med 3 hopper og 2 hoppe føl ja, så var vi godt i gang. I 1999 købte vi Annagaard som vi bor på nu. Derfor bærer vores ponyer kun navnet Annagaard fra 1999. Vores bestand tegner sig  i omegnen af 30-40 ponyer.

Alle vores ponyer er med rødt hestepas

På vores marker har vi først og fremmest græs til vore ponyer om sommeren. Vi gør meget ud af at have godt og næringsholdigt græs sommeren igennem. Af græsset får vi (hvis vejret er med os) høstet hø eller wrap til vinter fodring.

Vi avler shetlandsponyer i størrelse medium og standard fra 90 cm op til 107 cm. Men ønsker primært de store.  Vi gør det meget i at anvende vores ponyer på en eller anden måde. De fleste af vores ponyer er kørt eller redet.

Vi er et stutteri med stor aktivitet, vi deltager i mange udstillinger både i Danmark og udlandet. Køresporten fylder også meget hos os, og vi er aktivt medlem af Sjællandske Sportskuske. Med den meget store aktivitet er det naturligvis nødvendig for os med et TEAM. Team Annagaard består af Søren, Jette, Jacob, Jonas, Emilie, Mette, Simone, Nelly, Michaela, Sol (med forældre) og Stine.

Foruden shetlandsponyerne har vi vores 2 hunde (Bella, Labrador og Chilli, West Highland White Terrier) 2 katte af racen huskat. 

 

Besøgende er velkommende efter aftale.

Annagaard Shetlandsponyer

Brandelev Stationsvej 20

4700           Næstved

Tlf. 2064 9302 el 3011 0047


Translate »