Teamet bag Annagaard og  Hvordan begyndte det?

 Annagaard Shetlandsponyer et stutteri, hvor der lægges vægt på at bevare de oprindelige egenskaber og originaliteten i shetlandspony racen. Vi avler ikke en speciel farve, men vi er meget begejstret for dun farven. Vi avler efter en god stærk kvalitet og gode brugsponyer. Vi har gennem årene opnået mange fine resultater og anerkendelse for vores avl. Vi har solgt mange af vores ponyer til hele Danmark men i særdeleshed også til udlandet.

I 1988 fik vi vores første Shetlandspony Ll. Lindegaards Annatot, som vi købte af Mona Møller Stutteri Stjernen.

I 1992 fik Annatot sit første føl Active en dejligt hingsteføl. Vi havde aldrig i vores liv set så et lille føl, derfor blev han båret rundt nærmest i vat og bomuld, han voksede sig stor (80 cm) og blev en fræk hingste basse og da han blev 4 år blev han kastreret. Har været vores mest brugte pony både til børn og som kørepony. Active døde i efteråret i 2018, han fik et ildebefindende (hjerneblødning sandsynligvis) Indtil sin død havde Active et fantastisk godt liv uden sygdom. Den lille fyr, satte sine hove i vores hjerter, og han vil altid være noget ganske særligt. 

I 1994 fik Annatot så sit næste føl Anna Anine, efter Liam of Borgie.  Også et dejligt lille føl, som vi også valgte at beholde.  I  foråret 1999 fik Annatot og Anine begge et dejligt hoppeføl efter Skovlundens Nirvana. Vi indkøbte til Jacob en lidt større  pony Annexgårdens Cindie på 90 cm. Og med 3 hopper og 2 hoppe føl ja, så var vi godt i gang. I 1999 købte vi Annagaard som vi bor på nu. Derfor bærer vores ponyer kun navnet Annagaard fra 1999. Vores bestand tegner sig  i omegnen af 30-40 ponyer.

Alle vores ponyer er med rødt hestepas. Vi er som mange andre startet på en systematisk test af vores avlsdyr for Skeletal Atavism ( SA ). Dette er en stor omkostning som ligger ud over det sædvanlige, så vi vil teste løbende. På de forskellige ponyers egne sider vil det fremgå om de er fri eller bærer af SA. Indtil videre har vi ingen SA bærere. Alle vores ponyer er vaccineret og bliver beskåret/skoet af faguddannet beslagsmed. 

På vores marker har vi først og fremmest græs til vore ponyer om sommeren. Vi gør meget ud af at have godt og næringsholdigt græs sommeren igennem. Af græsset får vi (hvis vejret er med os) høstet hø eller wrap til vinter fodring.

Vi avler shetlandsponyer i størrelse medium og standard fra 90 cm op til 107 cm. Men ønsker primært de store.  Vi gør det meget i at anvende vores ponyer på en eller anden måde. De fleste af vores ponyer er kørt eller redet.

Vi er et stutteri med stor aktivitet, vi deltager i mange udstillinger både i Danmark og udlandet. Køresporten fylder også meget hos os, og vi er aktivt medlem af Sjællandske Sportskuske. Med den meget store aktivitet er det naturligvis nødvendig for os med et TEAM. Team Annagaard består primært af Søren, Jette, Jacob, Jonas, Emilie, Mette, Simone, Nelly, Michaela, Sol, Carsten, Rikke, Emilie, Mette og Stine. Foruden os kommer der mange piger og rider ponyerne, så de fleste ponyer er i brug på den ene eller anden måde.

Til shows er det Skov søstrene Line og Anna der på bedste vis fremviser vores ponyer, Vi er meget taknemmelige for Anna og Line altid står til rådighed. Efterhånden har Anna løbet mange BIS og champion titler hjem til os. 

Foruden shetlandsponyerne har vi vores 2 hunde (Bella, Labrador og Chilli, West Highland White Terrier) 3 katte af racen huskat. 

 

Besøgende er velkommende efter aftale.

Annagaard Shetlandsponyer

Brandelev Stationsvej 20

4700           Næstved

Tlf. 2064 9302 el 3011 0047

e mail jette@annagaard.dk


Translate »